Mmmm gott!!

Ikväll blev det en favorit i repris: kycklinggryta med chilikorv samt kokt potatis. Det är så himla gott!!!

Bryn lite kyckling och lägger över i en gryta, salta. Gör sen slantar av ett par korvar. Välj en ordentligt smakrik korv. I orginalreceptet står det chilikorv men familjens favorit är Kabanoss från Coop. Den är också mkt lättare att få tag på än chilikorven...
Skiva en purjolök och låt stekas lite med korven. Lägg över i grytan och tillsätt vatten (ca 2.5dl till 3 kycklingfiléer och 2 korvar) och 1dl grädde (till samma mängd mat) släng i 1/2-1 hönsbuljongtärning och lite persilja jag tycker när det är ganska mkt smak av persiljan. Ha i lite soya typ 1tsk och låt koka ca 5 min. Ha i 1 msk maizena redning för mörka såser (enligt mängden vätska ovan...) och låt småkoka ca 1 min. Vill du ha en tjockare sås är det bara att ha i mer redning...
Smaka av...

Oftast behövs ingen extra kryddning eftersom allt får smak av korven. Välj därför inte en allt för mesig korv...

Mums!
Vi föredrar potatis till den här grytan gärna mandelpotatis.

Det här/ett liknande recept hittade jag på Ica för många år sen och det har hängt med sen dess.

Om det blir mycket av såsen kvar brukar jag göra soppa på resterna dagen efter...

Potatis med skal på, hade ingen persilja hemma och inga grönsaker... Ser kanske inte lika gott ut som det är men jag slänger upp den här bilden ändå.
.