Barn kan så mycket nu för tiden!

Idag mötte jag och Allva en gammal dam som förtjust tittade på och pratade med min fina lilla unge som jag själv tycker är så stor. Hon tyckte att det var så fantastiskt vad fort de lär sig och vad mkt spädbarnen kan nu för tiden. 
Jag fick inte tid att be henne berätta mer om hur hon menade men jag kom direkt att tänka på en diskussion vi hade i föräldragruppen. Det om hur de hade det förr, mammorna. När de inte fick hålla på och gulla med bäbisarna utan skulle låta de ligga och sen mata dem var 4e timme efter klockan. Barnmorskorna gjorde hembesök för att kontrollera att det följdes. Om de bar omkring på barnet när hon kom fick de förklara varför... Stackars mammor och stackars barn! Inte konstigt om damen tycker barnen kan mer idag, det kan ju inte ha varit mkt stimulans för de barnen . Eller?
Själv har jag precis badat med mitt barn, burit runt henne när hon skrek och ammat fast att det bara var ca 1 timme sedan förra matningen. Nu sover hon lugnt och tryggt i min famn och strax ska jag lyfta över henne i vaggan... 

Allt var minsann inte bättre förr! 

Lillfisen var förresten MYCKET nära att vända sig idag. Närmre än så kommer man inte utan att vända sig.