Känn inte efter!

Det är viktigt att lyssna på kroppen. Är du sliten och trött? Lägg dig tidigare, försök vila. Har du ont någonstans? Gör någonting åt det. Det är så onödigt att gå med smärta och värk om man inte behöver. Kanske måste du börja träna för att bli av med värken. Gör det då. 

Om du märker att du ofta klagar över en ond tå, rygg, nacke eller arm så är det dags att göra någonting åt det. Viktigt till och med. 

Det du däremot inte behöver göra är känna efter så noga. "Jag är nog väldigt trött." "Har jag ont i huvudet?"
Ju mer du känner efter desto mer kommer du känna. Om du tänker eller säger att du är trött påminner du dig själv om det och känner dig ännu tröttare... Är jag verkligen lycklig? Är jag det? 

Jag brukar faktiskt tala om för mig själv att jag är tacksam och lycklig. 
Många gånger varje dag. Många!

Man blir vad man tänker. 

I morse var jag trött och när jag klädde mig tänkte jag på hur glad jag var över att ha ett så givande jobb. Inte bara "ett jobb" utan ett jobb där jag kan utvecklas och göra skillnad. Jag gjorde några stretchövningar som jag fått av maken, förfasades över min stelhet och var glad. Glad över att jag fått övningarna och såg fram emot att så småningom kunna börja ge mig ut på löprundor igen. 

Väljer man att se det tråkiga så blir allting tråkigt... Om man istället aktivt väljer positiva saker. Om man ser till att uppmärksamma och leta upp det som är bra DÅ ser man också fler positiva och bra saker. 

Det är måndag morgon, solen strålar i Blekinge och jag ser fram emot en ny arbetsvecka och att Dylan äntligen kommer hem.